10 C
Пловдив
понеделник, октомври 21, 2024

11 са задържани при полицейска акция в София област

БСДД

11 души са задържани за различни престъпления при специализирана полицейска акция, проведена в София област към 16:00 ч, съобщиха за БТА от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.

От полицията посочват, че един от задържаните е криминално проявен мъж на 38 години. Той е хванат в момент на пренасяне и сушене на канабис. Криминалисти от Районно управление (РУ)– Костинброд са организирали оперативно наблюдение над местността Бодина глава между махала „Белидие хан“ и село Градец.

Те засекли там мъж, който пренасял корени със съцветия на канабис. При извършения оглед на местопроизшествието са открити канабисови стъбла със съцветия, поставени за сушене в палатка, бидони с вода, закопани в земята саксии и туби с течни торове. Иззети са 12 стръка и около 200 грама листна маса, реагираща на канабис.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.

От осъждан самоковец са иззети около 100 грама MDMA (екстази), а осем грама марихуана са иззети от дома на осъждана жена в Етрополе. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

Служители на икономическа полиция в магазин в Пирдоп са иззели 37 бутилки високоградусов алкохол с невалиден бандерол. Още седем бутилки алкохол са иззети от магазин за хранителни стоки в самоковското село Шипочане.

От ОД на МВР добавят, че е задържан и извършител на домашно насилие. Преди обяд в РУ-Костенец постъпил сигнал за пострадала от домашно насилие жена в самоковското село Марица. На адреса били изпратени полицейски служители. Пред тях потърпевшата заявила, че мъжът, с когото живеят на семейни начала, ѝ е нанесъл побой преди около седмица, но не ѝ е позволил да сигнализира за станалото.

Веднага е започната процедура по Закона за защита от домашно насилие и е уведомена прокуратурата. 34-годишният извършител е установен и задържан за срок до 24 часа, посочват от полицията.

Акцията в областта започна тази сутрин, като към 11:00 часа бяха задържани пет души.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук