13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

17 декара иглолистна гора изгоря, край смолянската община Баните, предизвикана от мълния

В местността Ледово, в землището на село Сливка, възникна сериозен пожар, предизвикан от мълния. Огънят обхвана и изпепели 17 декара иглолистна гора, предизвиквайки тревога сред местните жители и институции.

В борбата с пожара се включиха екипи от противопожарните служби на общините Баните и Ардино, както и 27 служители на Държавните горски стопанства в Славейно и Ардино. Жителите на община Баните също се включиха активно в усилията за потушаване на огъня. Благодарение на техните координирани действия, бяха спасени 120 декара иглолистна гора.

Други пожари в областта Смолян

Вчера, смолянските пожарникари се изправиха пред още три пожара, които избухнаха в сухи треви и храсти в областта. Пламъците, възникнали по обяд, обхванаха сухи треви, храсти и стърнища в землището на пазарджишкото село Овчеполци и се разпространиха към село Блатница. Заради променливия вятър, огънят често сменяше посоката си и в момента се насочва към село Цар Асен.

Мерки и действия на пожарната служба

От противопожарната служба в Пазарджик съобщиха, че на мястото на инцидента са изпратени три противопожарни автомобила от Пазарджик и Пещера. На място присъства и директорът на пожарната, комисар Ангел Ангелов, който ръководи операциите по гасенето и координацията на екипите.

Пожарите в иглолистните гори и сухите треви представляват сериозна заплаха за околната среда и имуществото на местните жители. Необходими са бързи и координирани действия на противопожарните служби и местното население, за да се предотвратят сериозни щети и да се защитят природните ресурси.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук