26 C
Пловдив
петък, октомври 11, 2024

22-годишният Емануел има нужда от помощ, за да проходи

БСДД

22-годишен младеж от Пловдив има нужда от помощ. Емануел Мишев е претърпял тежка катастрофа през месец май и по чудо е оживял. В резултат на инцидента се е наложило да бъде ампутиран единият му крак. След множество операции момчето най-накрая започва рехабилитация и му предстои протезиране.

Майката на 22-годишния Емануел Нина Мишева е човекът, взел тежкото решение кракът на сина й да бъде ампутиран, тъй като не е можело да бъде спасен. Тя разказа, че животът на семейството й се преобръща, след като Емануел катастрофира на АМ „Тракия“ край Пазарджик, на връщане от София. Той завел на летището в столицата баща си, а после тръгнал да се прибира, когато губи съзнание и се забива в мантинелата на магистралата. Младежът бил откаран в пазарджишката болница с почти отрязан от мантинелата ляв крак, натрошен таз и опасност за живота. В болницата ампутират крака му.

Така започва ходенето по мъките за семейството. Синът им се събужда, но се оказва, че след два дни отново трябва да бъде опериран, като този път операцията е коремна заради перитонит и проблем с белите дробове. Междувременно семейството решава да го преведе УМБАЛСМ „Пирогов“, но вместо там, Емануел е транспортиран в пловдивска болница. В крайна сметка все пак стига до „Пирогов“, но се оказва, че има вътреболнични инфекции и сепсис.

Така, вместо да бъде направена тазовата операция, започва лечението на сепсиса и останалите инфекции. Налага се втора ампутация на крака заради некротизирала тъкан и чак след това се стига до тазовата операция, която, въпреки забяването, е успешна.

В момента Емануел  е добре, посещава психолог, за да преодолее психическата травма от операцията. Той започва рехабилитация в рехабилитационен център в София. Но престоят му там и протезата, която ще му бъде направена струват изключително скъпо, а Здравната каса отпуска 3 800 лева, сподели майката. Затова тя се обръща към хората, с молба за помощ.

Сумата необходима за рехабилитация и протезиране е в размер на 132 200 лева. Семейството има банкова сметка и регистрация в сайта на фондация „Павел Андреев“.

Публикуваме и банковата сметка на Емануел:

Банка ДСК АД

IBAN:BG34STSA93000028489154

BIC:STSABGSF

Емануел Емилов Мишев

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук