19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

15 км опашка от камиони от турска страна на ГКПП Лесово/Хамзабейли

loading webcam, plase wait...

Часове наред стотици камиони на турския граничен пункт Хамзабейли чакат на дълга опашка, за да преминат на българската митница Лесово. Колоната от турска страна е достигнала 15 км, предава БТА по информация на Анадолската агенция.

Посочва се, че причина за задръстванията на турските граници с Европа е увеличаването на износа на Турция и неспособността на българската митница да отговори на интензивния трафик.

Един от шофьорите, Реджаи Ялчън, който превозва товар за Страсбург, казва, че чакането на митниците, което понякога надхвърля повече от едно денонощие, е изключително трудно и уморително не само за турските, но и за останалите шофьори.

loading webcam, plase wait...

„Опашката от камиони се дължи на бавната работа на българската митница. Забавя се обработването на документацията. Обработването на турската митница става бързо. Но на българската митница, особено в почивните дни, работят с намален персонал и това още повече забавя преминаването на тировете“, казва той.

Друг шофьор, Абдуллах Чакмак, който вози стоки за Германия, казва, че повече от десет часа чакат на опашката, за да минат на българската митница.

„Особено в края на седмицата опашките стават още по-дълги, налага се да чакаме много часове. Проблемът на митниците трябва да се разреши с общи усилия на турската и българската страна. По този начин ще се преодолее забавянето на износа“, заявява той.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук