19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Майката на Митко от Цалапица: Бащата на близнаците заплашва, че си е платил на когото трябва

Най-големите ни страхове са, че ще бъдат пуснати да излязат на свобода, каза Атанаска Бакалова

През последните няколко седмици виждаме бащата на близнаците Петър Динков да заплашва във фейсбук групите на Цалапица, че си бил платил където трябва и каквото трябва щяло да стане.

Това заяви майката на убития в Цалапица Димитър Малинов Атанаска Бакалова на поредния протест в селото. Близки и приятели на жестоко пребития младеж се събраха в центъра с плакати, за да поискат отново справедливост и наказания за всички, свързани със смъртта му.

Близнаците Борислав и Валентин Динкови са обвинени в лично укривателство, защото помогнали на заподозрения в убийството на Митко Рангел Бизюрев да зарови трупа му и да се укрие. Според роднините на Димитър те са имали много по-голяма роля и 30-годишният мъж не е единственият, който е удрял младежа. След като беше екстрадиран обаче, Бизюрев даде подробни показания за случилото се в нощта на убийството и отрече друг да е нанасял удари.

Според версията на Рангел, вечерта на 20 юли м.г. той държал да се срещне с Митко, понеже чул, че предния ден 24-годишният го бил обиждал. Видели се, разговорът ескалирал и се стигнало до бой. Бизюрев признава, че е ударил Малинов 4 пъти в тялото, а с него е бил единствено Борислав Динков. Показанията на двамата се разминават. Близнакът обяснил, че е имало удари и в лицето.

Майката на убития младеж не вярва на Рангел, тъй като синът ѝ имал счупена носна преграда, което няма как да стане, ако е бил бит само в торса. Противоречивите показания са и поводът са днешния протест.

„Другото което е, говорим за таен свидетел. Кой е той, ако и двамата казват, че са били само те“, пита Бакалова. Тя отново поиска обвинението срещу Динкови да бъде променено и попита защо не са оказали първа помощ на Димитър.

„Най-големите ни страхове са, че ще бъдат пуснати да излязат на свобода“, обясни майката. Според нея някой се опитва да потули убийството на сина ѝ.

Следващото заседание по делото за лично укривателство срещу близнаците Динкови ще бъде на 26 март от 13,30 ч. Сутринта близките на Митко ще се съберат отново пред сградата на прокуратурата. Към исканията им вече са включени „качествени разпити от криминолози и психолози“.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук