Начало ПОСЛЕДНИ НОВИНИ154 работници от Анкара с подозрение за хранително натравяне след консумация на дюнери

154 работници от Анкара с подозрение за хранително натравяне след консумация на дюнери

от NewsPoint.bg
0 коментари

Общо 154 служители на една и съща строителна фирма постъпиха в различни болнични заведения в турската столица Анкара с оплаквания, предполагани като хранително натравяне, съобщава Анадолската агенция.

Според първоначалните данни, работниците са консумирали пилешки дюнери, доставени от фирма за кетъринг, по обяд на различни обекти в града. Много от тях са се обадили на телефон 112 с оплаквания от гадене и повръщане. Част от засегнатите са били транспортирани с линейки до спешни отделения. Към момента осем души са изписани, 142 остават в болниците, а четирима се намират в интензивно отделение.

Турската полиция вече е започнала разследване по случая. Задържани са собственикът на кетъринг фирмата и трима от служителите ѝ.

Инцидентът идва след поредица от подобни случаи в страната през последните седмици, които накараха властите да затегнат контрола върху храните и да извършват засилени проверки на ресторанти и заведения.

Най-сериозният от последните инциденти включва четиричленно семейство, починало при съмнителни обстоятелства в хотел в Истанбул. Първоначално се смяташе, че смъртта на родителите и двете им деца е причинена от хранително натравяне, а по случая бяха задържани 11 души, включително и собственикът на хотела. След извършена аутопсия и допълнително разследване стана ясно, че смъртта е настъпила вследствие на токсичния газ фосфин, без следи от хранително отравяне в кръвта, стомаха, черния дроб, бъбреците, червата или белия дроб на членовете на семейството.

Може също да харесате

Оставете коментар