19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Адвокатът на залятата с киселина гадателка от Пловдив се разболя изненадващо

Отложиха делото за 14 май

Защитникът на ясновидката Антоанета Тодорова, залята с киселина в дома си в Пловдив, Иван Стоянов не дойде на поредното дело за обезобразяването ѝ. Адвокатът изпрати молба, според която имал здравословен проблем и не може да присъства. Уведомил клиентката си едва днес.

Самата гадателка също не дойде, затова прокурорът Атанас Илиев поиска от съдия Иван Бекяров да не дава ход на делото. Настоя обаче в следващото заседание Стоянов да представи документ, за да докаже здравословните си проблеми.

Адвокат Йордан Давчев, който защитава обвинения за заливането на Тодорова Йордан Цветанов, се възпротиви. По думите му присъствието на частната обвинителка и представителя ѝ не е задължително. Въпреки това магистратите отложиха процеса за 8 май.

Според прокуратурата на 14 май м.г. Цветанов пристигнал в Пловдив от Враца. Докарал го съгражданът му Веселин Вълчанов. Паркирали до блока на ясновидката, Йордан се качил в жилището ѝ и я залял със сярна киселина, от което получила средна телесна повреда. Лицето ѝ е обезобразено, има изгаряния още по корема, врата, ръцете и краката.

Вълчанов призна вина по обвинението си в помагачество и сключи споразумение с прокуратурата. След това беше разпитан като свидетел и се опита да излъже съда. Мъжът твърдеше, че Цветанов го помолил да го закара до Пловдив, за оглед на кола. След като му напомниха, че лъжесвидетелстването е престъпление, мъжът призна, че всъщност целта е била да се отиде при ясновидката.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук