19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Сламения: Само Мария Габриел искаше истински преговори, другите лъжеха от сутрин до вечер

амо Мария Габриел искаше да има истински преговори. Благодари й, че запази конструктивен тон. Направи някои грешки, но все пак в комуникацията тя показа как трябва да се държат едни политици. За разлика от другите, които лъжеха от сутрин до вечер.

Това заяви акад. Николай Денков в словото си пред Общото събрание на „Продължаваме промяната“, което се провежда в НДК.

Премиерът в оставка разказа на делегатите, че са очаквали, че когато се провежда този форум, ротацията вече ще се е реализирала. Вместо това се оказа, че днес по същество откриваме предизборната си кампания за националните избори, допълни Денков.

Защо стана така, струваше ли си и какво ще правим оттук-нататък. От една страна отиването на изборите беше неочаквано, от друга страна беше закономерно, обясни Денков. И прочете пасажи от декларация на ПП-ДБ от юни 2023 г. с искания за експертен избор в регулаторите и критики, че ГЕРБ-СДС не спазват договорките. След това разказа, че още миналия юли са изпратили механизма за регулаторите, но отговор и досега нямат.

Въпреки това парламентът работи на много високи обороти. И получихме усещането, че можем да напреднем значително по отношение на задачите и приоритетите, които сме си поставили. Тогава нещата изглеждаха добре, но отговор за механизма отново нямаше. До януари, когато парламентът по същество отказа да работи по всички тези приоритети и регулаторите. Изненади нямаше в момента, в който разбрахме, че ГЕРБ е абдикирал от изпълнение на приоритетите и законодателната програма. В същото време правителството работеше на много високи обороти, допълни Денков.

Струваше ли си това, което направихме, попита Денков и сам си отговори, като обясни, че е извадил 20 точки, за да докаже на делегатите в залата, че си е струвало. Изброи свършеното от правителството – основно числа, за да може „колкото и да се опитват да манипулират, хората да не се лъжат“.

Всичко изглеждаше добре. Защо тогава преговорите се провалиха и отиваме на избори? В медиите се пуска пушилка за името на един министър. Тогава трябва да питаме другите – как така правителството пада заради един министър, попита Денков. Много неща се казаха по медиите, които нямат нищо общо с истината, аз участвах в преговорите. Тези хора, от другия екип, нямат никакъв пробрем да казват на бялото черно или на черното – бяло, което аз и колегите ми никога не сме си позволявали, допълни той.
източник:24часа
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук