19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Българка е най-добрият комедиен продуцент в Чикаго

Началото на една история като на филм

В деня на шегата една история не на шега. България си има своя повод за гордост в Америка и името на тази гордост е Джулия Стоянова – българката, която американците нарекоха най-добрия комедиен продуцент в Чикаго. Тя е тръгнала от Варна, за да мине през НАТФИЗ и да стигне до комедийната сцена отвъд океана.

„В началото хората определено коментираха: „О, какъв е този акцент? Не сме го чували преди”. Моят английски беше много въпросителен – нивото не беше минимално, беше по-скоро много разочароващо за всички – едва ме разбираха. За тях самият факт, че съм дошла сама без семейство, без да познавам много хора, беше „О, уау, много си смела, как така?!” И аз се опитах да им обясня, че не бях толкова смела, по-скоро акълът ми липсваше”, казва комедиантът Джулия Стоянова.

Снимка от БНР

Откъс от шега за женитба с цел зелена карта -това е колкото шега, толкова и истина. За да я задържат в Америка, приятели на Джулия през ден и предлагат кандидати за женитба.

„Намерих ти най-добрия кандидат за зелена карта” и аз слушам. „Тъкмо излязъл от затвора”, подчерта Джулия Стоянова. Не е женена за него, но трайно заживява в Америка. Толкова трайно, че има време да излиза на сцената, да търси нови таланти в комедията, да дирижира какво да се случва в нейния комеди клуб.

Снимка от БНР

Това е началото на една история като на филм. Но не с Джулия Робъртс, а с Джулия Стоянова. Българката, която се превърна в усмивката на Чикаго. „Отворих моя собствена комедийна сцена. По принцип идеята беше да направим няколко шоута, обаче бяха толкова успешни, че от едно шоу, второ, трето, четвърто – взехме, че отворихме комедиен клуб. И ако ме питате как това стана и аз не знам. Някакъв пълен късмет”, обяснява тя.

Денят на шегата е нещо като неин професионален празник. Само, че тя и в делника си е такава – гледа на несгодите в живота като шеги, на които да се посмее. И казва, че ако има една свръхсила, ще помогне на хората да виждат и в най-лошото – смешно.

„Животът е доста сериозен. Хората да не го приемат толкова на сериозно. По-полека. Нека всеки един ден да го поглеждаме като 1 април или поне половината част от календара. Пак ще е нещо”, завърши Стоянова.

 

Източник:NOVA

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук