19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу адвокат с отнети права заради измами

Софийска районна прокуратура (СРП) е повдигнала обвинение за измама в големи размери срещу Десислава Богатинова. Заради злоупотреби тя е с отнети права на юридически защитник, стана ясно от репортаж по Нова телевизия.

„Богатинова е въвела в заблуда 3 лица, като единият е китайски гражданин – неговата сума е 60 хил. лв.“, заяви наблюдаващият прокурор Николай Николаев.

Според него в СРП още две дела, но още не е привлечена като обвиняема. Прокуратурата внася четвърти обвинителен акт срещу Богатинова.

„Извършени за експертизи, разпитани са свидетели, но имахме нужда от международна правна помощ – затова се бавят. Богатинова има и една оправдателна присъда по старо дело – обещавала на строителни фирми, че ще спечелят търгове, тъй като познавала кметове. Все още няма мотиви на съда за оправдателната присъда“, допълни прокурор Николаев.

Според разследване на Нова отпреди година Богатинова е въвела в заблуда и други трима свои клиенти. В него тя отрича да е мамила и потвърждава, че не работи като адвокат.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук