19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Борисов: И 150 депутати да имаме с ДПС, след изборите правителство само с тях няма да правим

Не зная до този момент кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев да е поискал срещи с кадри от ГЕРБ за назначаването им на министри.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание.

И обяви: И 150 депутати да имаме ГЕРБ и ДПС, правителство няма да има след изборите само между тези две партии.

Лидерът на ГЕРБ коментира и законодателните промени, които спешно се наложи да направи парламента заради Конституцията и избора на служебен премиер. Както и кой е направил предложенията за конституционната реформа, които създадоха усложнения.

„Аз имам добра памет за неща, в които съм участвал. Специално за Конституцията винаги сте чували, че подкрепям Христо Иванов и неговите предложения. Аз не съм участвал дори в разговорите, свързани с Конституцията, защото това е нещо, което се преподава в университета, учи се за него много години за него и имаме много добри конституционалисти. Не виждам нещо Христо Иванов да е виновен, не се променят закони, а се доизчистват детайли да им се пази мястото на хората докато са служебни премиери“, обясни Бойко Борисов.

„Калин Стоянов се справи добре с Шенген и с границата. От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариус също стана ясно. Калин Стоянов е лично назначение на Бойко Рашков като министър. Нека да имат всички памет. Моята памет е, че имаше много ясни решения – и за Украйна, и за енергетиката, и за социалната сфера – пенсиите. Трите партии внасяхме заедно предложение и после го гласувахме заедно, заедно гласувахме и бюджета“, каза още председателят на ГЕРБ.

И посъветва доскорошните партньори от „Продължаваме промяната“ и Демократична България да отидат на театър.

„На мероприятието на ПП чухме какви ли не лоши неща за нас и в същото време след изборите пак сме щели да си говорим. Аз ги съветвам да отидат на една много хубава постановка „Език мой, враг мой„, да я изгледат. Ако продължат по същия начин просто няма да си говорим повече„, заключи Бойко Борисов.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук