13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

ПЪРВОТО В СВЕТА БЕЗПИЛОТНО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО, КОЕТО НАПРАВИ ЗЕМЕДЕЛИЕТО ПО-УМНО! Видео!

Първата в света масово произвеждана селскостопанска платформа за роботизирани превозни средства ще промени начина, по който земеделие, казват нейните производители. Разберете какво може да направи. SMART farming прави скок напред този месец с планираното пускане в Австралия на XAG R150 Unmanned Ground Vehicle.

Произведен в Китай и сглобяван на местно ниво, R150 е приветстван като първата в света масово произведена платформа за селскостопански роботизирани превозни средства, предлагаща множество режими на работа за задачи като прецизна защита на растенията, ефективно разпръскване и пръскане, интелигентно косене и транспортиране на селскостопански материали. От създаването на XAG през 2016 г., XAG Australia си постави за цел да бъде различен тип компания. Такъв, който не само предлага усъвършенствани многофункционални селскостопански дронове

, но е надарен с мисията да развива селското стопанство, което се стреми да изгради инфраструктурата на селското стопанство за следващите 100 години, и с всяка безпилотна селскостопанска система ние се стремим да внасяме промени в селското стопанство индустрия Мениджърът по продажбите на XAG Australia Брайс Димек каза, че ключовият бизнес на местния клон е бил съсредоточен върху пръскането с безпилотни летателни апарати (UAV), както и някои въздушни картографии. „Вече имаме няколко машини R150, складирани в нашия склад, но просто чакаме софтуер, преди да можем да ги пуснем на пазара“, каза г-н Димек. „Вече приемаме предварителни поръчки, но очакваме, че ще можем да ги пуснем на пазара около края на юни. „R150 е „първият в света“ по отношение на наземна безпилотна система за пръскане, с опция за добавяне на приспособления от трети страни за рязане върху по-тежък терен или сеитба на редове с до 150 кг семена на борда.

„Може да бъде и полезно превозно средство за транспортиране на стоки от А до Б. „Всичко се управлява с дистанционно управление, като се използват RTK GPS координати, които предлагат точност до сантиметър, докато машината се движи. „Това е изцяло нов продукт за нас и в момента тук няма нищо друго налично като това.“ Появата на R150 следва успешното внедряване от страна на XAG на неговата дрон технология P20 и P30 за пръскане във ферми. „P30 се появи за първи път през 2018 г. след по-ранното пускане на по-малкия P20 и продължават да се произвеждат нови подобрения на P30“, каза г-н Dimec. „Има голямо търсене на оборудването, с увеличение до 1000 процента през последните два месеца.“ R150 разполага с интегрирана стоманена рамка с предпазна клетка, регулируем просвет, устойчивост на вода и прах, задвижване на четирите колела, безчетков двигател и електронна система за ръчна спирачка.

Предлага скорост на движение от 1,2 м в секунда с товароносимост от 150 кг. Викторианският дистрибутор Airpac Drone Solutions работи от 2019 г., като предлага услуги за пръскане с дрон за собственици на лозя, производители на плодове и зеленчуци, в гористи райони и на трудни терени. Съоснователят Jaibin (Gerry) Li каза, че търсенето на P30 е било силно, както за продажбите на продукти, така и за услугите на компанията по договори за прилагане на торове, рехабилитация на горски пожари, засяване за обновяване на пасища, пръскане, въздушна фотография и картографиране. „Ние също свършихме работа за Greening Australia и Landcare и изложихме на фестивала за цифрови иновации и интелигентно земеделие в Хамилтън през май“, каза г-н Ли.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук