19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

13-годишно българче убива с нож бездомник в Германия, арестувано е

 

13-годишно момче от България е предполагаемият убиец на бездомник на централната жп гара в Дортмунд. То е арестувано, причините се изясняват. Това съобщиха полицията и прокуратурата, цитирани от ДПА. Видеозапис от мобилен телефон показва как детето е намушкало мъжа с нож.

В четвъртък вечерта 31-годишен бездомник очевидно е влязъл в спор с четирима непълнолетни българи на пристанището в Дортмунд, който е завършил фатално.

13-годишното момче е намушкало с нож три пъти бездомника и след това с помощта на приятелите си – също от България, са го бутнали в канала. Раненият е успял да излезе от водата, но е починал веднага след това. Той е от Полша. Децата не са го познавали.

Преди убийството се стигнало до спор и обиди. Показания за това са дали другите трима непълнолетни, които също са били временно задържани. Четирите момчета били изключително агресивни, според свидетели.

Убийството обаче е било заснето от камерите на гарата. Децата са арестувани след няколко часа. Тъй като убиецът няма 14 години, той няма да бъде съден. Другите трима са на 14 и 15 години.

Аутопсията е показала, че смъртта на 31-годишната жертва е причинена от няколко прободни рани. Със сигурност смъртоносните пробождания са нанесени от дете, „ненавършило възраст за носене на наказателна отговорност“, гласи информацията от полицията и прокуратурата.

Двете 13-годишни момчета вече са освободени от ареста, след като е минало изслушването им.

Убитият мъж е бил разпознат няколко часа след нападението. Първоначално свидетели чули кавгата и се обадили в полицията. Четиримата малолетни са избягали от местопрестъплението, но били задържани минути по-късно и отведени в предварителен арест.

Според съобщение на полицията на този етап от разследването може да се допусне, че четирите момчета „са срещнали жертвата случайно на пристанището“. Свидетели са чули размяна на обиди между едното 13-годишно момче и бездомния човек. Имало е сборичкване и според показанията 13-годишният е намушкал жертвата.

Ножът, за който се предполага, че е оръжието на убийството, е бил намерен от полицейско куче в близост до местопрестъплението.

Момчетата на 14 и на 15 години се представляват от адвокат и също са били освободени днес. „На този етап не е вероятно, че те са участвали в нападението“.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук