17 C
Пловдив
петък, октомври 11, 2024

Важно: Банка въвежда такса „уикенд офис“

Взима 2 лв. допълнително за всяка операция през почивен ден

Промоция за безплатно внасяне

Такса “уикенд офис” въвежда една от големите банки в страната. Допълнителна такса от 2 лв. за обслужване в офис в събота, неделя и официални празници въвежда Пощенска банка от 10 май.

Таксата от 2 лв. ще се начислява в допълнение към съответно дължимата такса за извършване на всяка операция по теглене, внасяне, обмяна на валута и нареждане на кредитен превод от сметка в банката на каса в офисите на банката, работещи в събота, неделя и почивните дни.

Новата такса се въвежда на фона на рекордната печалба на банките. За 2023 г. печалбата на банките в страната е 3,4 млрд. лв., което е ръст с 1,3 млрд. лв., или с 64,4% спрямо 2022 г.

Пощенска банка вдига таксата за плащане през мобилно банкиране и чрез терминали на самообслужване на данъци от разплащателна сметка. Досега таксата беше 0,25 лв., а от 10 май става 0,49 лв.

От 1 април ДСК вдигна някои такси за притежателите на дебитни и кредитни карти. Таксата за доставка на дебитни карти чрез куриер нарасна от 5 лв. на 5,87 лв. Таксата за невнесена минимална сума по кредитна карта е увеличена от 15 лв. на 15,65 лв. Повишени са и таксите за теглене на пари в брой от кредитна карта. ОББ пък въведе такса от 0,30 лв. за внасяне на пари по дебитни карти чрез банкомат.

Източник:trud.bg

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук