25 C
Пловдив
петък, октомври 11, 2024

Петър Тодоров: Многократно съм виждал Стефан Димитров да влиза при Бойко Рашков, докато беше министър

БСДД

Тодоров обясни, че не познава обвиняемите за контрабанда Марин и Стефан Димитрови, но разказа как синът е „спирал в близост до министерството, в забранена зона, приемаше го министърът“.

Вспоследствие Тодоров разбрал, че Димитров е с криминално минало. Попитан как може такъв човек да влиза необезпокоявано в министерството, отговори:

  • „След като е поканен и е имал разговор лично с министъра, да, може да влиза. След като съм установил, че има нещо нередно, съм се запознал, че лицето е обект на разработка на ДАНС. Видяхте после какво стана“.

Заяви, че не е виждал Димитров да влиза в МВР след постъпването на Калин Стоянов като министър. Определи скандала с контрабандата като срамен и шокиращ не само за гражданите, но и за всички честни и достойни служители на МВР. Изрази възмущение по повод снимките с доскорошния главен секретар Живко Коцев.

  • „Едни снимки, в които не би трябвало да присъстват лица като главния секретар на МВР, който би трябвало да е олицетворение на професионализма, етиката и морала. Във всяка една ръководна длъжност на МВР би трябвало да има хигиена на личните контакти“.
  • Голямата битка в МВР е кой да организира изборите, каза Тодоров. Той обясни, че новоназначеният на длъжността главен секретар е „изключително приближен“ на министъра Калин Стоянов Според Тодоров МВР „се овладява от силите, които стоят зад министъра“. Попитан кои са те, отговори – ГЕРБ и ДПС.

Петър Тодоров разказа и как му е оказван натиск да напусне поста си:

  • „Спрямо мен се оказваше натиск като бях заобикалян, като се почнаха политически смени на кадърни, качествени ръководни служители. По всякакъв начин бивах изолиран. В един момент прецених, че не съм полезен по този начин и съответно не е необходимо да бъда отъждествяван с този политически екип“.
БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук