3 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Дамаджаната: Димитрови ми носиха информация за купувачи на гласове!Или нещо друго ти носеха?

БСДД

Бившият министър на вътрешните работи направи кратко изявление пред парламентарната комисия за скандала в митниците и напусна без да отговаря на въпроси на депутатите 

Стефан и Марин Димитрови са носили на Бойко Рашков информация за купуване и продаване на гласове в област Хасково. Това обяви той в парламентарната комисията, която се занимава с корупционния казус в митниците.

„Никой не поставя въпроса този човек защо е дошъл при мен. На 28 май 2021 г. го видях да първи път. Това е поводът да дойде“, каза Бойко Рашков в комисията в парламента и показа сигнала, който Марин Димитров е подал.

„Сигналът е във връзка с едно смачкано от прокуратурата дело. Образувано е за подкуп срещу Мирослав Найденов. Борисов е притискал свидетел очевидец, докато го докарат дотам да оттегли показанията си. Възложих проверка на тази информация. До момента, в който служителите на МВР трябваше да получат информация дали има основания за възобновяване на производството. Отговорът на градската прокуратура беше, че делото е при Гешев. Затова съм се виждал с Марин Димитров“, обяви Бойко Рашков в комисията. Преди него говори бившият главен секретар Петър Тодоров, който беше на поста, когато Рашков беше министър. Тодоров обяви, че не е знаел защо Рашков се е срещал с Димитрови.

„След това идваха избори. Тези лица бяха много запознати с обстановката в Хасково. Там директор беше Венцислав Кирчев. Тогава за първи път бяха открити списъци с 28 хиляди души. Идваха при мен, защото ми носиха информация за купувачите на гласове. Не са ходили при главния секретар. Аз вършех неговата работа“, обяви Рашков и си тръгна след разговор на висок тон в залата. Той не пожела да отговаря на въпросите на депутатите.

Преди изказването му той си размени реплики с Хамид Хамид и Йордан Цонев от ДПС. Тошко Йорданов обяви, че има засечен разговор със СРС-та между Асен Василев и Стефан Димитров по време на разследването на ДАНС, което беше посочено от председателя на агенцията Пламен Тончев миналата седмица. Рашков направи забележка, че това е недопустимо, защото е класифицирана информация.

„Няма да мълча, защото разбирам от тези неща. Аз съм хабилитирано лице“, заяви Рашков.

„Да не ни учи, защото и аз ще започна да ви уча“, прекъсна го Йордан Цонев. 

„Ще ви учи на купуване на гласове, защото такива като него са в основата на това“, отговори му Рашков, а Йордан Цонев обеща да го съди. 

„Хабилитираното лице не разбира от наказателен процес. Говори за СРС-та, а председателят на ДАНС и Петър Тодоров говорят за веществени доказателствени средства. Те са явни материали“, каза Хамид Хамид. 

„Като излязоха записите и снимките с пачките на Бойко Борисов, също се говореше кой ги е правил, а не какво има на тях“, сложи точка на спора председателят на комисията Тошко Йорданов. 

какво има на тях“, сложи точка на спора председателят на комисията Тошко Йорданов.

 

 

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук