11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Евтим Милошев: Културният туризъм си струва самостоятелно да се развива

БСДД

Министерството на туризма, общините и туроператорите разработват програми, с които чрез съвместно финансиране да популяризират България за развитие на различните видове туризъм. Един от акцентите е културният туризъм, заяви на среща с туристическия бизнес във Велико Търново служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Тези програми вече вървят по Черноморието, предстои да се разработват и за културния туризъм и да навлязат навътре в страната, а не да пренасочваме туристи от Черноморието, посочи ресорният министър Евтим Милошев:

„По-скоро говорим за туристи, които да потребяват културния туризъм сам по себе си, а не туристите, които са отишли да почиват на морето, да ги докараме до тук. Търново и въобще културният туризъм е нещо, което си струва самостоятелно да си се развива. То не е турист, който ще го доведем на морето, пък ще го закараме в Родопите, Търново или Видин“.

На срещата, домакинствана от кмета на Велико Търново Даниел Панов, се включиха Гимназията по туризъм и двата университета в града, а от туристическия бизнес са посочили като основен проблем липсата на кадри.

Служебният министър на туризма откри тази вечер във Велико Търново гостуващото представяне на „София филм фест“.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук