11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Бай Ганьо отново в действие: Маскираха с малко пръст незаконно сметище до Гребната база

БСДД

Незаконно сметище до Гребната е полузаровено, а не почистено, както би трябвало.Боклуците все още са навсякъде, алармират от „Пловдив град за хората“.
Преди близо месец получихме сигнал за установено от отговорен и активен гражданин – Петър Драгийски – за незаконно сметище до Ловен парк – Запад (до Гребната база). Сигнал към РИОСВ е подаден (10.04.2024).
Почти две седмици по-късно (22.04.2024) от РИОСВ отговарят:
„При извършен обход на упоменатия терен, се констатира че теренът е напълно изчистен и заравнен. На мястото няма никакви отпадъци“.
Въпреки констатациите на регионалната инспекция обаче, от оглед на място, документиран със снимки и видео, е видимо, че сметището не е изчистено. То просто е заровено, което е грубо нарушение. Може и сами да видите следите от малък багер, както и част от боклуците, които все още се подават от “заравнения терен”.
Проверихме и какво се крие под него. Оказа се, че дори само на 10-15 сантиметра под пръстта може да се намери заровен всякакъв строителен отпадък – парчета асфалт, стереопор, пяна за изолация, гуми, ламинат, пластмасови тръби, всякакваки пластмаси.
Случаят е притеснителен за капацитета на институциите в нашия град да си вършат работата съвестно, а не да замитат проблемите под килима – понякога направо буквално.
Гражданите трябва да покажем нетърпимост към това нашия град буквално да се превръща в незаконно сметище и строителни фирми да депонират своите отпадъци в парковете ни, а институциите да си затварят очите, когато незаконно заровят камарите с боклуци с 10 сантиметра пръст, отново в същия този парк!
Важно е да не подминаваме подобни проблеми с чистотата, да подаваме сигнали към институциите, да очакваме действия от тях и да даваме широка гласност, ако това не се случи.
Време е за своевременна реакция от РИОСВ-Пловдив и от Община Пловдив.
Ние ще ви информираме детайлно за активността или неглижирането на този казус от отговорните институци.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук