3 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Община Пловдив, получи Великденски бонус: по 400 лева, някои взеха и по 1000

БСДД

Кметът на район „Южен“ отказа да назове какви суми е раздал

Верни на традицията, в община Пловдив, районните кметства и общинските предприятия раздадоха бонуси под формата на допълнително материално стимулиране, установи репортерско проучване. Премиите могат да се нарекат Великденски, макар че някои са преведени още през април. Това се прави на всяко тримесечие, след като се установят икономиите от фонд работна заплата.

Така например в градската администрация са получили средно по 400 лева. Същият размер са взели и в район „Тракия“ абсолютно всички – от кмета до редовия чиновник. Смятат, че така е справедливо.

И район „Западен“ не прави изключение, но там сумите варират между 100 и 1000 лева в зависимост от икономиите в даденото звено. „При нас щатът е добре оптимизиран и имаме добри остатъци от средства“, обясни кметът Тони Стойчева.

Колегата й в район „Източен“ Емил Русинов потвърди, че също са раздадени бонуси на служителите и специално направи справка в счетоводството. Оттам отговориха, че имат добри икономии за първото тримесечие и средно на човек се падат между 800 и 900 лева.

„Раздадохме ги миналия месец и хората вече ги изхарчиха“, заяви кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев. Но категорично отказа да назове конкретна цифра, обяснявайки, че информацията е конфеденциална независимо, че става дума за публични средства. „Питайте зам.-кметът по финансите в голямата община Женя Петкова“, отклони той.

 

„Няма как да зная. Всеки районен кмет определя допълнителното материално стимулиране със своя заповед“, отговори Петкова и прехвърли топката на Кунчев.

В район „Централен“ не са раздали бонуси, твърди кметът Георги Стаменов. „Живот и здраве, това може да стане през юни. Единствено помолих счетоводството на 2 май да пусне априлските заплати на хората, които иначе се превеждат на седмо число“, каза Стаменов.

В някои общински предприятия има големи разлики в раздадените суми, установи още „24 часа“. Така например служители в „Общинска охрана“ разказаха, че някои са получили по 200 лева, други – по 700, а шефовете – по 1000 лева. „Това не е справедливо, всеки ходи в магазина и си плаща сметките за ток“, коментират недоволни.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук