11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Прогноза за времето – петък- 17 май 2024 г.: Температурите ще се повишават, но облаците остават

БСДД

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за май – слабо ще се понижи.

През нощта и утре преди обяд ще преобладава облачно време, на места със слаби валежи от дъжд. Сутринта на места в котловините ще се образува мъгла. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София – около 8°, в Пловдив – около 9°. Утре след обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността над много райони ще се разкъса. Вятърът ще се задържи от изток-югоизток, ще е слаб, в Източна България – до умерен. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в София – около 19°, в Пловдив – около 22°.

В планините преди обяд ще е предимно облачно и мъгливо, на места със слаби валежи. След обяд валежите ще спрат и облачността ще започне да се разкъса. Вятърът в по-ниските части ще е до умерен от юг, а във високите ще е до умерен и временно силен от запад-югозапад и с него ще се пренася по-топъл въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. На места около обяд ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 2 мин. и залязва в 20 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 43 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 22 мин. и изгрява в 14 ч. и 43 мин. Фаза на луната: два дни след първа четвърт.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев
Отдел “ Метеорологични прогнози“

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук