11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Прогноза за времето неделя- 26 май 2024 г.: Слънчево и топло време

БСДД

Атмосферното налягане ще остане без промяна, малко по-високо от средното за май.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има над Югозападна България, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. През деня ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони от западната половина от страната ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София – около 21°, в Пловдив – около 25°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места в масивите от западната половина на страната ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури: 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но с тенденция на отслабване.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 55 мин. и залязва в 20 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 58 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 43 мин. и изгрява в 00 ч. и 17 мин. след полунощ. Фаза на луната: три дни след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев
Отдел “ Метеорологични прогнози“

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук