26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Шефът на КАТ-Пловдив: 10 са инцидентите с пешеходци от началото на 2024 г., един е загинал

10 са инцидентите с пешеходци в Пловдивско от началото на годината. Това съобщи на брифинг пред журналисти шефът на сектор „Пътна полиция“ в града под тепетата гл. инсп. Красимир Нешев. Един от инцидентите е завършил фатално, като при останалите са ранени 9 души. Шест от катастрофите с пешеходци са станали на територията на града, като съответно има един убит. Двама са пострадали в Асеновградско и други двама извън населените места, посочи Нешев.

Той подчерта, че от началото на годината се отчита завишение в броя на инцидентите с пешеходци, което е и една от основните причини за разпоредената акция.

Статистиката сочи, че 8 от пътните инциденти са натъпили по вина на шофьорите, а при останалите два случая вината е на пешеходците.

Гл. инсп. Красимир Нешев каза още, че глобата за неправилно пресичане на пешеходец е 20 лв., а ако нарушителят прескача заграждения или преодолява различни поставени за безопасност препятствия – 50 лв. Шофьорите, които отнемат предимство на пешеходец пък се наказват със 100 лв.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук