8 C
Пловдив
петък, октомври 25, 2024

Какви са цените на цацата по родното Черноморие?

БСДД

Пържената рибка от години бие рекордите по поръчки в ресторанти и крайбрежни заведения

Официално летният сезон по морето ще бъде открит на 1 юни, но много от крайбрежните заведения вече работят. И това лято най-поръчвани ще бъдат порция цаца, шопска салата, бира и пържени картофи.

Пържената цаца от години бие рекордите по поръчки в ресторанти и крайбрежни заведения, а тази година тя е поскъпнала между един и три лева. Оказва се че най-евтината тази година е в Сарафово, Бургас и Крайморие.

„Най-търсеното при нас са цаца, картофи, шопска, рибена, шкембе. И цените са доста добри, супите са скочили с 20 стотинки, нямаме друго повишение. Порция цаца е 4 лева“, споделя Ани Валекова – управител на крайбрежно заведение.

Продажбата на цаца за месец варира, като се търси рибата да е прясна.

Полезно ли е да ядем цаца? | Gotvach.bg

Северин живее в Австрия и прави сравнение между цените на ястията, които обича. Споделя ни, че има строги предпочитания.

„Супата варира между 5 и 10 евро, а стекът – между 40 и 60 евро, не можем да сравним България с Австрия. Със сигурност има значение къде остсядате, разликата може да варира между 5 и 10 лева на ястие. Така че трябва доста добре да сте ориентирани къде са скъпите места и къде евтините“, смята той.

В друго заведение порция цаца е 9 лева и същия грамаж, а пържената дребна рибка достига до 15 лева на някои места в Лозенец или Свети Влас например. Цената на шопската салата може да бъде намерена от 8,50 до 16 лева.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук