8 C
Пловдив
петък, октомври 25, 2024

Най после: Пуснаха движението по „Модър – Царевец“

БСДД

Дългоочакваното пускане на движението по пътната връзка беше предшествано от водосвет, извършен от трима свещеници.

„Връзката между двата района се очаква от много години. Искам да благодаря на всеки кмет, който е положил усилия този обект да се случи. Искаме да го пуснем колкото може по-бързо, но още дейности по улица „Царевец“. Трябва да се направи светофарната уредба, а оттам и ул. „Царевец“. Надявам се новата връзка да облекчи трафика“, заяви кметът Костадин Димитров.

Проектът се изпълнява от пловдивската строителна фирма „Драгиев и ко“. „Ние започнахме преди 4 години. Тук беше поляна – нямаше нищо направено, с изключение на направеното при ремонта на железопътната линия. Въпреки войната в Украйна, съприкосновението с изпълнението от другите фирми и неволите, обектът стана бързо и качествено“ – каза управителят на компанията Цанко Драгиев.

Пробивът е около 760 метра от кръстовището с „Коматевско шосе“ до кръстовището на „Царевец“ с „Хаджи Димитър“. Изградени са 1400 м велоалеи, около 1000 м водопроводи, 700 метра нов газопровод, 7515 квадратни метра настилки и плочки. Има нови 68 стълба за улично осветление, 70 шахти за подземна комуникация. Построени са два асансьора, две помпени станни с по две резервни помпи с дебит по 100 литра, двойно захранване от два различни трафопоста за авариен режим на резервните помпи.

Кметът заяви, че очаква до седмица да приключат дейностите по Кукленско шосе. Едва тогава може да се затвори и Бетонния мост.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук