8 C
Пловдив
петък, октомври 25, 2024

От събота без Бетонен мост в Пловдив

БСДД

Бетонният мост в Пловдив се затваря още в събота и за жителите на най–гъстонаселения район „Южен“ настъпва истински кошмар. 

Кметът Костадин Димитров ще обяви новината утре, но тя вече циркулира сред пловдивчани.

„Това ще е най–голямото изпитание не само за кючукпарижани, но и за целия град, тъй като Бетонният мост е важна пътна артерия“, коментират шофьори.

Основният трафик се пренасочва през надлез „Родопи“ и „Кукленско шосе“, чийто ремонт трябва да приключи утре. Рампата от бул. „Христо Ботев“ към „Македония“ няма да се събаря, а само мостът, тъй като след реконструкцията на жп линиите той не отговаря на изискванията и скоростните влакове не могат да минават под него. Затова е наложително той да се повдигне.

В рамките на шест месеца трябва да се изгради наново. Дали този срок е реалистичен, засега е трудно да се каже, като се има предвид колко дълго се точат ремонтните дейности в Пловдив.

Строителството е поверено на „Трейс груп холд“ и от фирмата уверяват, че до Коледа ще бъдат готови с новия мост.

„Още в събота трябва да се затвори за движение или най–късно в понеделник“, потвърдиха от градската управа. Финансирането на строителството се поема изцяло от НКЖИ.

За жителите на район „Южен“ това е повече от шок, тъй като и сега трудно става придвижването им към центъра на града. „Ще трябва да прелитаме“, коментират с нескрито притеснение хората в 100–хилядния квартал.

 

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук