26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Костадин Димитров: Първо да подобрим чистотата и трафика, после да мислим за “Альоша”

Кметът Костадин Димитров е възложил на администрацията да направи сметка колко средства са необходими за провеждане на референдум за паметника “Альоша”.

Другият въпрос, който ще се решава, е колко пари ще струва преместването на гранитния монумент, ако се стигне до това решение.

“Трябва да имаме яснота, но преди това искаме да подобрим състоянието на чистотата, да решим проблемите със задръствания, ремонтите и градския транспорт”, коментира кметът.

Попитан какво е личното му мнение, Костадин Димитров отговори: “Личното си мнение съм си оставил вкъщи, когато станах кмет. Нека гражданите да решават и в Общинския съвет да има диалог. Когато се срещам с хора и ги питам за “Альоша”, те ми казват: Погледни чистотата и оправи ремонтите. Силно се надявам другите важни теми за града да бъдат решени най-напред”.

На сесията в сряда няма да се разглежда предложението на двамата съветници от ДСБ за преместването на съветския войник. Както “Марица” писа, постоянните комисии на Общинския съвет го препращат към Община Пловдив за становище.

За 8 часа в сряда обаче пред сградата на Общинския съвет е организиран протест в защита на “Альоша”.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук