13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Цените на петрола продължават да растат

Последните данни показаха намаляване на американските запаси

Цените на петрола продължават да растат в азиатска търговия, след като последните данни показаха намаляване на американските запаси, което пък засили надеждите за солидно търсене с настъпването на летния туристически сезон, съобщава „Ройтерс”, цитирана от БТА.

Фючърсите за сорта „Брент“ от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добавиха нови 16 цента или 0,2 на сто до 85,60 долара за барел. Американският лек суров петрол (WTI) се покачи с 14 цента или 0,2 на сто до 82,95 долара за барел. И двата сорта приключиха вчерашната търговия със спад на цената, след като заплахата от урагана „Берил“ намаля.

Американските запаси от суров петрол са намалели с 9,163 милиона барела през последната седмица на юни, сочат данните на Американския петролен институт. Запасите от бензин обаче се увеличават с 2,468 милиона барела.

Анализатори, запитани от Ройтерс, очакваха спад от 700 000 барела при суровия петрол и от 1,3 милион барела при бензина. По-късно ще бъдат публикувани и данните на Агенцията за енергийна информация. Очаква се търсенето на бензин в САЩ да нарасне с настъпването на летния туристически сезон, като Американската автомобилна асоциация прогнозира ръст на туристическите пътувания.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук