13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Иззеха 1400 литра нелегален алкохол, предлаган по заведения на Черноморието

1400 литра нелегален алкохол, предлаган като домашна ракия, беше иззет при проверки по българското Северно и на Южно Черноморие. Той е предлаган за консумация в заведенията.

По думите на Иван Пасков, началник на отдел „Митническо разузнаване и разследване“ (МРР) в Митница Бургас проверките са в рамките на утвърден оперативен план за силен контрол по време на туристическия сезон от директорите на агенция „Митници” и директора на Национална агенция по приходите.

Проверките са от митничари и от служители на главна дирекция „Фискален контрол” в НАП. Конфискуваният алкохол е в търговски обект близо до Поморие и към момента на проверката за него не са предоставени документи за начисляване, плащане или обезпечаване на дължимия акциз, обясни Пасков. Предстои да бъде уточнено съдържанието на иззетия алкохол.

„Факт е, че последните години нямаме констатирани количества алкохол, които да са с силно завишени стойности на токсични вещества, които да са много опасни за здравето на потребителите”, обясни Пасков. Законовата санкция за иззетия алкохол може да бъде в рамките на двойния размер на стойността на акциза, допълни той.

„Ако алкохолът бъде годен за консумация, ще го реализират от Агенция „Митници”, обясни ревизорът.

Най-сериозните нарушения на хотели, предлагащи All Inclusive по родното Черноморие са установяване на бутилки без наличието на бандерол. Проверките продължават, допълни Пасков.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук