13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

(ВИДЕО)Чадърът над Вълка и Стоян Мавродиев падна и те избягаха от държавата

Държавата загуби 140 млн. лв., защото Румен Гайтански ги открадна под покровителството на ББР, смята съпредседателят на ПП

Остри критики към КПКОНПИ и бездействието на разследващите органи отправи депутатът от ПП Кирил Петков в парламентарните кулоари, където бе попитан за коментар по проверките в имоти на Румен Гайтански-Вълка.

„Румен Гайтански-Вълка и директорът на ББР Стоян Мавродиев изчезнаха от България, защото техният чадър, който ги закриля в последните години, се вдигна и стана бухалка“, коментира още той.

„Един заем, който Вълка беше взел за 145 млн. лева, държавата си върна от него около 3,5 млн. Реално сме загубили 140 млн. държавни пари, защото Вълка можеше спокойно да ги открадне под покровителството на ББР“, продължи с атаките съпредседателят на „Продължаваме промяната“. Това са 30 детски градини, смята Петков.

Той се оплака и от бездействието на председателя на КПКОНПИ Антон Славчев. „Последните три години давахме цялата информация, говорихме за откраднати над 1 млрд. лева от ББР, г-н Славчев не правеше нищо. Изведнъж чадърът се вдигна и реши да стане бухалка заради Пеевски и изведнъж те изчезнаха. Как така поредните престъпници изчезнаха безследно от страната? Законът за КПКОНПИ сме го вкарали от октомври миналата година и още стои на трупчета“, заяви Петков. Според него „това са поредните престъпници, изчезнали от страната безследно“. „Брендо си влиза и излиза както иска от страната, тези изчезват, братя Галеви изненадващо се появяват, единият починал…“, заизрежда той.

Затова и ПП-ДБ са внесли искане за оставката му с 80 подписа.

Колегата му Божидар Божанов от ДБ пък смята, че институциите, които би следвало да пазят обществения ресурс, се използват за разчистване на сметки. „От години призоваваме за разследването на тази сделка, но нито прокуратурата, нито антикорпуционната комисия предприемат нещо, докато не дойде време да се разчистват нечии сметки. Затова и гражданите нямат доверие в правоохранителните институции. Явно КПКОНПИ действа по команда на г-н Пеевски“, заяви депутатът.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук