26 C
Пловдив
петък, октомври 11, 2024

(НА ЖИВО)Пленарно заседание на 50-о Народно събрание

БСДД

Парламентът обсъжда на второ четене премахване на забраната адвокати да рекламират дейността си и да използват посредници. 

Промените в Закона за адвокатурата са първа точка в проектопрограмата за тази седмица.

Със законопроекта се премахва и забраната за уговаряне на възнаграждения под определен минимален размер и свързаната с това дисциплинарна отговорност.

Четирима министри от служебния кабинет на Димитър Главчев – 2 попариха парламентарната група на „БСП за България“ за поискано от тях изслушване в Народното събрание. Те трябваше да дадат повече яснота относно затрудненията за преминаване заради интензивния трафик през границите на Гърция, Турция, Сърбия и Румъния.

За поисканото изслушване съобщи от трибуната на Партийния дом председателят на 50-то Народно събрание Рая Назарян.

И четиримата министри – министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, министърът на вътрешните работи Атанас Илков, финансовият министър Людмила Петкова и министърът на регионалното развитие – Виолета Коритарова са декларирали неотложни ангажименти в периода 11-13 септември 2024 г.

„Възраждане“ също бяха разочаровани в искано от тях изслушване на вътрешния министър Атанас Илков за случай, свързан с педофилия.

Председателят на парламентарната група на БСП за България Борислав Гуцанов настоя да отпадне точка втора от седмичната програма – Проект на решение за изменение на Решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ „Белене“. Очаквано предложението на Гуцанов не мина – народните представители гласуваха с 65 гласа „За“, 103 гласа „против“ и 10 гласа „въздържали се“.

С поредица от процедурни предложения отпадна и точка пета от дневния ред – Първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук