26 C
Пловдив
петък, октомври 11, 2024

Сдружение „Браво, Пловдив“ поиска оставката на заместник-кмета по транспорт Савина Петкова

БСДД

От „Браво Пловдив“ ще предложат смяната на заместник-кмета по транспорт Савина Петкова.

Обвиненията срещу нея са, че е задълбочила проблемите в градския транспорт и системата за паркиране в града. Общинският съветник Ерол Садъков обвинява Петкова в нерегламентирани връзки с представители на превозвачите, целящи пазене на управителя на „Хеброс бус“ Веселин Дошков.

Основателят на сружението Веселин Костов обяви, че Савина Петкова ще бъде изключена от „Браво Пловдив“.

От организацията поднасят извиненията си на пловдивчани заради избора и на позицията и обясняват, че са били подведени от опита и в общинската администрация.

В коментар за критиките към нея Савина Петкова каза: „Тъжно ми е за досегашните ми колеги от „Браво Пловдив“. Видимо  изпълняват чужда воля и чужда поръчка“. Тя не коркретизира за чия поръчка става дума.

Петкова определи твърденията за корупция и за това, че пази Веселин Дошков като обидни, несъстоятелни и безпочвени. Тя припомни, че единият договор с консорциума превозвачи бе прекратен заради нарушения.

„Сега следим втория договор дали ще има промяна. И ако промяна няма, ще се пристъпи и към неговото прекратяване“.

По повод критиките, че не са променени общински наредби, сред тях и тази за паркирането, Савина Петкова припомня  на досегашните си колеги от „Браво Пловдив“, че като общински съветници имат законодателна инициатива и са имали достатъчно време да внесат свои предложения за обсъждане.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук