26 C
Пловдив
петък, октомври 11, 2024

Промените в БФС са факт, 1,3 млрд. евро за ремонт във футбола обеща новият шеф във футболния съюз

БСДД

Като всеки един нов шеф и този в БФС започна с гръмките обещания, веднага щом официално получи властта. Новият изпълнителен директор във футболната ни централа Андрей Петров, който заменя на поста Борислав Попов, призна, че е напълно възможно да ремонтираме поне това, което ни различава най-много от останалия свят – инфраструктурата.

За целта БФС ще кандидатства по програма на Европейския съюз за развитие на стадионите.

“Приоритетът е насочен към 40 общини. Програмата е доста интересна, бюджетът е огромен – милиард и 300 милиона евро може да бъдат усвоени. Обсъждаме възможностите за финансиране, реновация и реконструкция на съществуващи футболни съоръжения. Дейно работим с общините и планираме да проведем обща среща. В момента тече постоянна комуникация”, каза Петров след изпълкома, на който той бе утвърден като директор.

Самият нов шеф в БФС пък работи в футболния ни съюз от 14 години. Започва в най-ниската структура. И с годините се издига. За последно е началник на отдел “Стратегическо управление” към родната централа.

“От два месеца подготвяме тази програма, за която новият изпълнителен директор говори. Андрей Петров е човек, който е навътре в структурата и може да започне с летящ старт. Нещата са по-специфични и човек извън БФС щеше да се нуждае от повече време.

Борислав Попов ще си прекрати договора на 1 октомври, така че Андрей ще има 8-10 дни, за да навлезе в тези процеси”, каза пък президентът на БФС Георги Иванов-Гонзо.

Самият Попов още след конгреса на централата е обявил пред бившия нападател, че ще напусне “Бояна”, но това ще се случи чак след като му се намери подходящ заместник. Бившият вече директор в БФС заемаше този пост цели 15 г. А преди това има и още 3 г. в централата.

На изпълкома бяха официализирани и други промени в родната централа. За шеф на съдиите бе назначен рекордьорът по свирени мачове у нас Станислав Тодоров. Бившият рефер заменя на поста испанеца Давид Борбалан. Вихрен Манев пък бе назначен за мениджър на комисията, а Крум Стоилов ще отговаря за системата ВАР. Те заместват освободените Стоян Алексиев и Петър Петров.

“Предвид напрежението, което се създаде с футболните клубове, предприехме да освободим господин Борбалан. Съдиите имаха голяма вина това да се случи. БФС беше от 3 години във война”, каза Гонзо.

Той се закани, че ако и при новия шеф на реферите у нас проблемите продължат, ще се върне старата практика завързаните мачове от т.нар. роден елит да се поверяват на чужди съдии.

“Очакваме още от този кръг нещата да се променят. Няма кой да ги чака 4-5 кръга. Ще следя много внимателно какво се случва. Давам пълна подкрепа на новото ръководство, но ако не се справят – пак ще има промени”, закани се Гонзо.

И добави: “Съдийската комисия ще избира кои ще бъдат реферите на мачовете, а ние ще ги оценяваме на базата на това, което показват на терен”.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук