13 C
Пловдив
петък, октомври 11, 2024

Официално: Кръстиха Бетонния мост “Тодор Александров” след лек спор

Бетонният мост вече ще се нарича “ Тодор Александров”, реши Общинският съвет на сесията днес. 

Бетонният мост ще носи името на революционния деец на ВМРО Тодор Александров. Това решиха общинските съветници, като приеха почти единодушно предложението на „Браво, Пловдив“. Предложението беше прието след почти едночасов дебат, в който се включиха почти всички политически сили и дори беше предложено мостът да бъде кръстен „Бяло море“.
Още в началото на сесията съветниците получиха от „Браво, Пловдив“ рамкирани портрети на Тодор Александров. По време на дебата Слави Георгиев от групата на ГЕРБ предложи мостът да бъде именуван „Бяло море“, защото излазът на Бяло море някога е бил държавен стратегически интерес на страната ни след Освобождението.
Председателят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев пък репликира, че на практика в момента няма съоръжение, което да бъде именувано. В крайна сметка Славчо Атанасов от „Съединени за Пловдив“ поиска петминутна почивка, за да се стиковат позициите, като се мотивира, че би било срам за съветниците да се делят на две по отношение на личността на Тодор Александров, който е национален герой. След почивката предложението мостът да се казва Бяло море беше отхвърлено и с 41 гласа „за“ и 4 „въздържали се“ Бетонният мост ще бъде именуван Тодор Александров.
Гласувана беше и временна комисия за обследване на Строително-монтажните дейности на стадион „Локомотив“. В нея влизат по един съветник от група.
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук