13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Президентът на щангите Антон Коджабашев обвини Карлос Насар в лъжа

резидентът на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев обвини олимпийския шампион Карлос Насар в лъжа и поиска той да се подложи на детектор на лъжата.

„Карлос Насар е талантливо и усмихнато момче с чувство за отговорност и невероятни постижения. Добър спортист е и му пожелавам да е и добър човек. Изрече много неистини по мой адрес и по адрес на федерацията. Никой не му е искал 30% от спонсорските му договори. Ако той е доблестен, да отидем на полиграф и истината да излезе на яве. Ако някой му е искал, моментално ще го подведа под съдебна отговорност, защото това е рекет. Аз нищо не съм му искал, заклевам се“, заяви пред БНТ Коджабашев.

По-рано тази седмица Насар обяви, че няма как да има затопляне на отношенията с федерацията по щанги и да се върне да тренира заедно с националния отбор.

„Проблемът със заплащането няма да се оправи, вероятно ще има проблеми и в бъдеще. Просто трябва да се смени ръководството. Вероятно сме най-проблемната федерация. Ако се вгледате, през годините президентите на федерациите се сменят, но в конфликта остава един, който не мърда. Това е Иван Иванов“, заяви Насар.

По-късно Коджабашев изпрати отворено писмо до медиите, в което опита да разясни ситуацията около натрупаните задължения на федерацията, заради които състезатели и треньори не са получавали заплати от началото на годината.

Коджабашев посочва, че това се дължи на неправомерни харчове от страна на предишния президент на федерацията Ариф Маджид в периода 2022-2023 година, като задълженията приближават сумата от един милион лева.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук