13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

5861 първолачета прекрачват днес за първи път училищния праг в Пловдив и областa

5861 първолачета прекрачват днес за първи път училищния праг в Пловдивска област. И след началото на новата учебна година ще продължат усилията по Механизма за обхват за привличане на деца, които не са записани в училищната мрежа, а общата картина ще е ясна в края на септември.

3360 първокласници ще прекрачат училищния праг в Пловдив днес.

Учебната година започва за 44 000 ученици в общинските, държавни и частни учебни заведения в града.

В първа група на общинските детски градини тръгват 2590 деца, родени през 2021 година. Общият брой на децата в пловдивските детски градини е 11 000.

За всички деца и ученици от общинските училища и детски градини са осигурени  познавателни книжки и учебни комплекти.

Следобед (14.30 часа) министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков ще открие новата учебна година в основно училище “Христо Смирненски” в Раковски, в което е изграден нов учебен корпус.

В 9.00 часа кметът на Пловдив Костадин Димитров ще присъства на откриването на учебната година в Основно училище „Елин Пелин“ в район „Западен“.

Днес ще бъде официално открита новата детска градина „Синчец“ в село Браниполе. Гости на тържеството ще бъдат кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и кметът на селото Даниела Стоилова. В детското заведение ще има 5 групи – яслена и 4 групи в градинска възраст.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук