13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Служители на ГДБОП разкриха лаборатория за метамфетамин (СНИМКИ)

Петима са арестувани при специализираната операция, реализирана на територията на Сливен

Специализираната полицейска операция за противодействие на производство и разпространение на наркотични вещества е осъществена от екипи на ГДБОП на 13 септември т.г. на територията на Сливен под ръководството на Окръжна прокуратура- Сливен.

В рамките на проведените действия по разследването, с помощта на служебни кучета, са претърсени осем адреса на територията на град Сливен, както и на к. к. Слънчев бряг, където според данните установеното престъпно дружество е разпространявало част от наркотичните вещества. На един от адресите антимафиотите открили лаборатория от “домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилището. От там са иззети 477 г метамфетамин – кристал, 123 г кокаин, 37 г пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още: незаконно притежавано огнестрелно оръжие; мобилни телефони и множество вещи, имащи отношение към разследването.

Петима участници в престъпната схема са задържани. На трима от тях са повдигнати обвинения по член 354а ал. 1 от НК и мярката им за задържане е удължена до 72 часа. По случая са разпитани свидетели, а работата по документирането на случая продължава.

Sourcemvr.bg
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук