13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Тежка прогноза от Борисов. Ето какво ни чака след изборите

„Нямаме ли над 70-80 депутати – правителство няма да има“, предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и призова за мобилизация на електората.

Борисов продължава срещите си с актива на ГЕРБ, като тази вечер се срещна с хората в район „Искър“ на София. Редом до него застанаха шефката на парламента Рая Назарян, бившата кметица и настоящ депутат Йорданка Фандъкова и Даниела Райчева, която е областен координатор на ГЕРБ в София-град.

„При сериозна надпревара между кандидатите на ПП и ГЕРБ, Еврокомисията избра нашия кандидат. Това е хубаво да се знае. По-подготвения кандидат. Ресорът, който дадоха, най-ясно обрисува нашата програма като партия и нейната програма като водещ кандидат на ЕНП“, посочи Борисов.

„Неслучайно само при ГЕРБ дойдоха и председателят на ЕК г-жа Фон Дер Лайен, и председателят на ЕНП Вебер. Само при мен. Неслучайно ГЕРБ излъчи най-много евродепутати. Ние сме скромни, години наред само сме работили, все нещо да направим. Забравяме да се хвалим, да покажем какво сме направили. Хората, залисани в ежедневието забравят. Упреквам нас, че не го напомняме и показваме. В това отношение няма кой да се съревновава с нас. Нашите евродептутати станаха заместник-председатели, членове на водещите комисии – по правосъдие, на LIBE. Така ли се дават на една държава такива ресори? 20 души говорители имат колегите, но понеже са едно и също на 4-5 места това се запомня. Как се слагат хора на най-водещи позиции, ако хората се съмняваха в нас, щяха да сложат от тях“, отговори той на критиките срещу ГЕРБ.

Според Борисов ресорът, който Захариева е получила е важен за българите. Той си пожела процедурата да мине добре и в Европейския парламент.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и управлението в София. „Управление“ в кавички го слагам. Освен проектите, които завариха от Фандъкова, няма“, критичен бе той към кмета Васил Терзиев.

„Изрязаха на 50-60 г. дървета, брутално, а говорят за Зелена София“, гневен бе той по казуса с „Опълченска“. „Ние на кампании садяхме по 10 000 дървета по страната, може ли да отрежеш 40-50-годишно дърво и да викаш, че посадих две млади. Те могат само да се хранят от враждата и сблъсъка“, заяви той по адрес на ПП-ДБ-СС.

И в парламента било така – всички искат хем да работят с ГЕРБ, хем да се сблъскат с тях. Не е хубаво така, не е правилно, каза Борисов. И поръча на своите да напомнят на хората какво е направено за тях и какво могат да гарантират, че ще се случи ако гласуват.

За парите по плана за възстановяване той каза, че Томислав Дончев мислел, че има 5% някакви плащания. „Те си бяха написали в плана олигарсите, които да получат милиарди. Затова забуксува всичко , че им се скараха олигарсите. Затова извадиха санирането от плана. И метрото на софиянци, които се водят 500 хиляди“, продължи той с атаките към ПП.

„Не знам коя държава в Европа може да изкара по-добро метро от България“, попита той, а в залата му отговориха Осло. „Осло и Норвегия ги познавам по-добре от Дружба“, вметна Борисов и поиска да се разгледа цената на съоръженията на километър.

„Ако не е поне 3 пъти по-скъпа с коефициент цена, ние сме не на първо, а на най-първите места. Сложете цена на километър и ще видите разликата между Осло и София. Аз съм го откривал по етапи с Барозу, Жан Клод Юнкер, Ромпой. Да го има го дължат на нея, мен на вас. Защо Белград няма метро“, попита още Борисов.

Разказа как разкопал бензиностанцията на една силова групировка и им казал: „Път може да няма, ама и бензиностанция няма да има.“ И те кандисали, ама му пратили прокурори. Така станала първата част на южната дъга на Околовръстното.

Освен София Борисов определи и Пловдив, Хасково и Варна като задръстени от движение градове, нуждаещи се от околовръстни.

„Ако управляваме, ще излеем първи бетон на 7 и 8 реактор в Козлодуй, с най-съвременната технология на Уестингхаус, с най-големия строител в света – Хюндай, но пак трябва стабилност“, закани се лидерът на ГЕРБ.

Обеща да се бори за ниски данъци, справедливост и тежки наказания за източването на ДДС.

Границата е пробита, смята бившият премиер. Проблем било, защото като хванели нелегални мигранти, минали от България, те казвали от къде са дошли. „Най-лесно за тези държави е да кажат: Айде, откъдето сте дошли – на първата европейска граница. Ние нямаме като Гърция острови да ги настаним, ще са по центровете. Ще падат правителства“, предупреди Борисов.

И уточни, че не упреквал хората в МВР – на всеки 2 месеца имали нов министър, който си водел екип и сменял всичко надолу, това се случвало вече 4 години.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук