13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Доживотна присъда за убиеца на учителката Рада Гешева

25-годишния Георги Генджов от Бургас, който на 21 януари уби зверски собствената си майка – уважаваната учителка Рада Гешева, получи доживотен затвор. Присъдата ще се изпълнява при първоначален специален режим.

Рада Гешева със сина си Георги Генджов 

Генджов през цялото време на престоя му в бургаския арест се опитваше да се представи за невменяем, но експертизите доказаха, че по време на бруталното престъпление той е бил адекватен и трезво разсъждаващ.

В последното си обяснение пред съда той настоя да получи 15 години и заплаши, че ако съдът не се произнесе с тази присъда, щял да убие лекуващия си лекар от ЦПЗ „Проф. д-р Иван Темков“. Генджов твърди, че в нощта, в която бе убита майка му – обичаната учителка Рада Гешева, той всъщност е трябвало да „ликвидира“ въпросния лекар.

Георги уби майка си късно вечерта на 21 януари в апартамент на ул. „Шейново“ в Бургас, където Георги живеел. След като убил майка си, 24-годишният мъж се измил, след което сам се обадил на тел. 112, за да съобщи за смъртта й. „Има труп и много кръв! Елате  да го приберете“, казал на спешния телефон убиецът.

Рада Гешева е починала от остра кръвозагуба в линейката, а синът й хладнокръвно оповестил на полицаите: „Унищожих й бъбрека!“.

Учителката многократно е отказвала да въдвори сина си за постоянно лечение в психиатрична клиника. Въпреки предупрежденията на специалисти от Центъра за психично здраве в морския град, че наследникът й е склонен да проявява силна агресия заради отключена след системна употреба на наркотици параноидна шизофрения, жената се съпротивлявала и била убедена, че момчето й никога няма да й посегне.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук