13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Бригадата бабаити, млатила пловдивчанин заради чат с жената на единия остават в ареста

Кметският наместник на хисарското село Мало Крушево и бивш управник на Красново Цвятко Истилянов, синът му Петър и неговият приятел Валентин Джевизов остават в ареста. Тримата са обвинени в побой и закани над 39-годишен мъж, който си чател с жената на Петър. Решението да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение е на Районния съд в Пловдив и подлежи на обжалване пред Окръжния.

Делото се гледаше при закрити врати, за да не се разгласяват подробности от личния живот за замесените в случая. Според прокуратурата след обяд на 14 септември т. г. Петър Истилянов открил в телефона на майката на 2-годишното си дете чатове с техен семеен приятел.

Двамата се скарали, той я ударил в краката и излязъл. Обадил се на Джевизов и двамата отишли на хижа „Здравец“, където в хотел намерили мъжа, писал си с партньорката на Петър. Последвал скандал, после го качили в колата си и потеглили към с. Красново, където бащата на Петър има ферма.

По пътя го били, като стигнали до фермата, саморазправата продължила, като се включил и кметът Цвятко Истилянов, който отправил на евентуалния съперник на сина си закани за убийство. В крайна сметка подстрадалият бил върнат в Пловдив.

Срещу Петър Истилянов има и друго обвинение – за домашно насилие над майката на детето му.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук