27 C
Пловдив
петък, септември 27, 2024

Спящите клетки на ГЕРБ Родопи се събуждат 2: Брани поле и политическата хореография на успеха

Ах, каква спретната и компактна политическа организация ни демонстрира малкото, но толкова амбициозно село Брани поле! Ако си мислите, че това е просто поредното спокойно родопско село, където разговорите за овце и картофи са основната тема – помислете пак! В това малко политическо чудо се разиграва истинска хореография на изборен успех, достойна за залите на парламента.

На сцената изгрява Даниела Стоилова – не просто кметица, а една от цели двама(!) избрани кметове на ГЕРБ в цялата община. Може да си помислите, че двама са малко, но в действителност този „елитен отбор“ показва как с правилната организация и малко магия на демокрацията всичко е възможно. Даниела направи истински фурор, спечелвайки първия тур с близо 1000 гласа. „Хореография на успеха“ звучи подходящо, нали?

Но чакайте, забавната част тепърва започва. Докато нашата героиня Стоилова триумфално празнува своите 1000 гласа, за кандидата за кмет на община Родопи, също от ГЕРБ – малко по-скромно – са гласували около 150 души. Ето такава загадка може да се нарече „магията на местната политика“! Политолозите от бъдещето ще си трошат главите над този феномен, а режисьорите на фантастични филми ще черпят вдъхновение.

Но да не спираме дотук. Нека не забравяме друг важен герой в този политически танц – Кирил Гавраилов, нашият общински съветник, гордо за втори път на сцената. Той винаги има уникалната способност да гласува точно наобратно от сериозната и добре организирана група съветници на ГЕРБ в Родопи. А тази група се състои от забележителните трима (!) съветници, начело с железния Пламен Спасов, човекът, който може да управлява с твърда ръка и безмилостен хумор. До него стои бившият депутат Запрян Янков, известен още като „Белащинския Бойко“. Да, ако се чудите дали това име е препратка към друг известен Бойко – естествено, че не!

На третата почетна позиция в 29-членния общински съвет имаме Даниела Кузманова – млада, енергична и с амбиции, които спокойно могат да се конкурират с тези на по-опитните партийни кадри.

Но кулминацията е тук. За тези избори, нашите герои от ГЕРБ решиха да зарежат всички разногласия, дребни интриги и леко напрежение. Вместо това се обединиха около най-важната мисия – да облекат нови костюми, разбира се! Не какви да е костюми, а нови, при това на половин цена от мола. Защото, както всички знаем, една успешна кампания изисква не само стратегия, но и стил.

И така, обединени и добре облечени, те се готвят да изненадат не само местните жители, но и самия Борисов. С такъв резултат, че дори най-смелите мечтатели не са и помисляли. Остава само да видим дали този политически танц ще завърши с бурни аплодисменти или ще се превърне в забавна сценична забрава.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук