30 C
Пловдив
събота, септември 28, 2024

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на УС на БЛС

Той бе избран на провеждащия се в Пловдив 77-мия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организиця. За него гласуваха 252-ма от делегатите на събора.

Негов конкурент за поста беше председателят на софийската лекарска колегия и бивш служебен дсравен министър д-р Асен Меджидиев, който събра 151 гласа. 10 бюлетини бяха невалидни.

Д-р Николай Брънзалов е възпитаник е на Медицинския университет в Пловдив. Притежава специалност по вътрешни болести и по обща медицина, както и магистратура по Здравен мениджмънт. Общопрактикуващ лекар вече 24 години.

От юни 2018 г. досега,  в два последователни мандата, е зам.-председател на Управителния съвет на Българския лекарски съюз. Д-р Брънзалов е зам.-председател на Столична лекарска колегия и зам.- председател  Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Д-р Брънзалов благодари за доверието и обеща да продължи политиката на БЛС от последните 6 години и да защити всичко, постигнато до този момент.

Съборът в Пловдив продължава с избор на заместник-председатели на Управителния съвет, на главен секретар, на членове на УС, както и председатели и членове на Контролната комисия, Комисията по професионална етика и членове на Висшия медицински съвет.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук