14 C
Пловдив
неделя, септември 29, 2024

ВЪЗМЕЗДИЕ: 1 млн. лв. за Кристина – убита и хвърлена в багажник!

За 1 млн. лева кръвнина претендират близките на убитата и захвърлена в багажник на кола Кристина Благоева. Това съобщиха за „Телеграф“ от Софийския градски съд.

Жестокото убийство бе извършено през пролетта на миналата година в столичния жк „Захарна фабрика“, а подсъдим за зверството е бившият приятел на Благоева – Калоян Каймакчийски.

Старт

Магистратите са допуснали гражданските искове за съвместно разглеждане по време на разпоредителното заседание по процеса. Първото заседание по делото ще продължи с разпит на свидетели на 28 октомври. 32-годишната Благоева е била обект на тормоз и заплахи от бившия й месеци наред, стана ясно след убийството. Тя обаче така и не се оплакала в полицията. Жената е била проследена, когато си тръгва от работа. Щом се качила в автомобила си, там се вмъкнал и Калоян. Носел ръкавици и държал пистолет – собственост на настоящата му приятелка Йордана, която е военна. При вида на Калоян Кристина започнала да пищи. Опитала се да отблъсне ръката му. Пробвала да изскочи от автомобила. Той обаче я дръпнал силно за косата, за да я спре, и после стрелял два пъти в областта на гърдите й. Преместил тялото в багажника на стара КИА, която подсигурил предварително. Залепил багажника с пяна и зарязал трошката близо до автосервиз на свой приятел в района.

Рецидив

След убийството стана ясно, че Каймакчийски е тормозил и друго бивше гадже. Дори е осъден за отправени заплахи за убийство спрямо нея и за палежа на автомобила й. За да разреши проблема с тормоза от страна на Калоян, Криси се обърнала за помощ към НПО. Оттам я посъветвали да смени местоживеенето и работата си, за да се откъсне от психоатаките на бившия, но младата жена се колебаела.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук