22 C
Пловдив
неделя, септември 29, 2024

Днес жители на Труд и Войводиново на протест заради проблеми с транспорта

Жителите на село Труд, разположено в близост до Пловдив, и служителите в предприятията на община Марица организират протест тази неделя. Причина за недоволството са проблемите с градския транспорт и настояването за възстановяване на автобусна линия №1, която преди време е свързвала селото с града. Според местните жители, над 4000 души ежедневно изпитват трудности заради липсата на надежден транспорт, което затруднява достъпа им до работни места и градски услуги.

В момента основният превоз до селото е маршрутка №5, която не спазва графика, често е претоварена и не предлага добро обслужване. Алтернативните варианти за транспорт, като влакове и междуградски автобуси, също не са удобни за учениците и работещите, тъй като не съответстват на техните графици.

Поради дългогодишните транспортни проблеми и липсата на внимание от страна на община Марица, в селото дори се обсъжда възможността за референдум за отделяне и създаване на самостоятелна община.

Протестиращите от Труд ще получат подкрепа и от жителите на съседното село Войводиново, което настоява за възстановяване на автобусна линия №15, прекратена заради ремонтните дейности на Брезовско шосе.

Протестът ще започне в 13:00 ч. пред чешма Гергана в село Труд, като хората от Труд и Войводиново ще блокират движението по Карловско шосе от 13:30 до 15:00 ч.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук