14 C
Пловдив
понеделник, септември 30, 2024

Трима задържани при акцията срещу купения вот в Бургас

Трима души са задържани за купуване на гласове при специализираната полицейска операция, която започна в Бургас тази сутрин. Три адреса са претърсени в ромската махала на комплекс „Меден рудник“, като на единия от тях са открити списъци с имена. По данни на бургаската полиция схемите за купуване на гласове не са променени и се осъществяват основно в търговски обекти.

Под полицейска блокада осъмна ромската част на бургаския комплекс „Меден рудник“ тази сутрин. Три адреса са претърсени и трима криминално проявени са задържани, каза началникът на „Охранителна полиция“ комисар Марин Димитров:

„На един от адресите са установени списъци с имена, които можем да свържем до някаква степен с търгуването на гласове. Тези три лица са от активния криминален контингент, а назад във времето отново са задържани по такъв повод“.

Как става изборната търговия?

„Приоритетно това става в търговски обекти, заложни къщи като се използва момента на търговия, които гражданите осъществяват и по някакъв начин им се предлага да бъде купен техният глас“.

Няма точна информация каква е цената за един глас, каза още комисар Димитров. Две досъдебни производства са образувани до момента,  специализираната полицейска операция продължава.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук