16 C
Пловдив
вторник, октомври 1, 2024

Постигнаха съгласие за транспорта до село Труд

Маршрутка №5 и линиите от областната транспортна мрежа ще решат транспортния проблем на с. Труд. Ще се проведат разговори с превозвача, обслужващ маршрутната линия, да се увеличи броят на курсовете, включително и вечерните.

Същевременно ще бъдат организирани още две спирки в Пловдив на междуградските автобуси, които преминават през Труд, за да е по-удобно на жителите да ги хващат от града. Едната ще бъде в близост до търговския център до бившия завод „Ален мак“, а другата до мола на бул. „Руски“, обясни Георги Стоилов от ОП „Организация и контрол на транспорта“. По този начин, заедно с жп превоза, проблемът с транспорта на жителите на селото ще бъде решен, коментира и кметът на община „Марица“ Димитър Иванов.

Предстои да се проведат нови конкурси за маршрутните линии и тези изисквания ще бъдат заложени в договора на превозвача.

Очаква се промените да бъдат направени до няколко седмици, в най-кратки срокове, каза още Стоилов.

„Успяхме да постигнем съгласие и да решим проблема на хората“, посочи кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов след срещата при областния управител Христина Янчева с представители на община Пловдив.

В разговорите участва също зам.-кметът Ангел Славов, който пое транспортния ресор, след като Савина Петкова подаде оставка. До срещата се стигна след протестите на жителите на село Труд, които в неделя блокираха главния път Пловдив-Карлово в района на селото заради липсата на удобен транспорт до Пловдив.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук