16 C
Пловдив
вторник, октомври 1, 2024

Четирима са задържани за дрога при спецакция

Четирима души са задържани при специализирана полицейска операция в област Перник, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР.

По време на акцията, реализирана вчера, са проверени осем заложни къщи и дружества за бързи кредити, шест рискови обекта, в които се предполага, че се извършва търговия с изборни гласове, както и пет пункта за черни и цветни метали. Проверени са също шест автоморги, 15 питейни и увеселителни заведения, 176 моторни превозни средства и осем криминално проявени лица.

От областната полиция уточняват, че са съставени четири протокола за предупреждение по чл. 65 от Закона за МВР. Започнати са и четири бързи производства. Задържани са четирима души за срок до 24 часа – трима за притежаване на наркотични вещества и един за управление на автомобил след употреба на наркотици.

Засиленият контрол ще продължи през целия месец октомври, допълват от полицията.

Полицията в Перник апелира при забелязано нарушение гражданите да сигнализират МВР не само чрез социалните мрежи, но и чрез официалните имейли за кореспонденция на институцията – pernik@mvr.bg и kat-pernik@mvr.bg. През тях те ще получат обратна връзка за предприетите мерки от страна на органите на реда.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук