23 C
Пловдив
сряда, октомври 2, 2024

Резултати от спецоперация, проведена на територията на Ловешка област

Заложената цел на специализираната операция бе противодействие на конвенционалната престъпност, гарантирането на политическите права на гражданите, както и безопасността на движението. По предварително одобрен план в днешния ден бяха предприети проверки на търговски обекти, заложни къщи, лица и превозни средства на територията на Ловеч, РУ- Ябланица и РУ-Троян.
В хода на операцията на територията на с.Български извор, служители на РУ-Тетевен  действали по предварителна информация и извършили проверка на нива извън населеното Там те установили 25 насаждения от рода на конопа, достигнали височина от 1.30 м до 2.30 м., дали характерната реакция на канабис при извършения полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата. Досъдебно производство е образувано и след като при процесуални действия на водач на лек автомобил бил намерен буркан с марихуана , а при претърсване на жилището му във вилната зона на града били иззети няколко насаждения от рода на конопа, както и идентични растения – в процес на сушене.
Инспектирани са множество заложни къщи и търговски обекти на територията на  областния град, Ябланица, Троян и прилежащите села. Проверени са общо 122 моторни превозни средства и 165 лица. За различни нарушения са съставени 7 акта по ЗДвП и 48 фиша.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук