25 C
Пловдив
четвъртък, октомври 3, 2024

Васил, живял с трупа на жена си в Сопот, не иска да излиза от ареста

68-годишният Васил Сарафов от Сопот, живял няколко дни с трупа на съпругата си, не е направил опит да излезе от ареста. Мъжът е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост, а на 26 септември Окръжният съд в Пловдив му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“, която той не е обжалвал.

Тялото на 67-годишната Николина Сарафова беше открито в апартамента на семейството, след като съседи подали сигнал за силна неприятна миризма на телефон 112. Пристигналите полицаи и лекари намерили трупа, завид с одеяло в една от стаите, където той престоял няколко дни и бил в процес на разлагане. Експертна справка показала, че жената е починала от белодробна емболия, следствие от счупване на лявата бедрена кост.

Сарафови често злоупотребявали с алкохол. В деня на смъртта отново пили. Пред Окръжния съд прокурор Мирослав Йосифов каза, че по думите на Васил съпругата му паднала на земята и си ударила главата. След това той започнал да я рита. Николина трудно можела да се защитава заради влошеното си здравословно състояние. Мъжът ѝ не извикал лекар, който да помогне на жената. Вместо това търсил поп, като според прокурора е възможно да е искал да организира погребение, за да прикрие случилото се.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук