25 C
Пловдив
четвъртък, октомври 3, 2024

Задържаха баща за насилие над дъщеря си

С постановление на Районна прокуратура–Елин Пелин, Териториално отделение – Пирдоп, 48-годишният А.М. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за причиняване на телесна повреда и подаване на сигнал с невярно съдържание на телефон 112. Обвиненията са повдигнати по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс, както и по чл. 326, ал. 1 от НК.

На 1 октомври 2024 г. в с. Мирково, Софийска област, А.М. е нападнал и нанесъл побой на 15-годишната си дъщеря, като я удрял с шамари по лицето и скубал косата ѝ. Инцидентът е извършен при условията на домашно насилие, като в резултат на деянието момичето е претърпяло телесна повреда.

Разследването включва оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели и доклади от Дирекция „Социално подпомагане“. Непълнолетната е разпитана пред съдия в присъствието на назначен особен представител и служител от отдел „Закрила на детето“.

А.М. е привлечен към наказателна отговорност и за подаване на сигнал с невярно съдържание на телефон 112. Според данни от разследването, той вече е осъждан. Понастоящем е задържан за срок до 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването по случая продължава.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук