26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

(ВИДЕО)Насладете се на 2024 Maybach S680 с V12 мотор 🔥

Флагманът на марката с дискретен дебют

Mercedes AMG S 65 вече не съществува, но внушителният V12 мотор на Daimler ще продължи да живее. Макар и не в луксозната лимузина с бадж на AMG, а в ултра шикозната версия Maybach.

Конкуриращото се с Bentley и Rolls-Royce ново поколение на лимузината бе обявено още през миналата година преди световната премиера на обикновения S-клас. Сега луксозната лимузина с 12-цилиндров двигател вече се появи.

От Daimler обаче се отказаха от шумна премиера на новия си флагман – може би защото за повечето клиенти този автомобил е непостижима мечта или пък появата на нов модел с V12-мотор не е нещо революционно. Все пак Mercedes предпочетоха да вдигнат шум с EQS – електрически модел от луксозната лига.

Иначе при по-внимателно вглеждане забелязваме някои различия спрямо обикновения Maybach S-клас. „V12“-плакети красят предните калници, а на задния капак има надпис „S 680“. Някои може би ще се учудят на това обозначение на модела, тъй като след фейслифта на предишното поколение Maybach S 650 се продаваше в Китай от 2017 г. като S 680.

От Mercedes засега не дават информация за техническите данни, но двигателят е 6,0-литров V12. Предполагаме, че мощността ще бъде около 630 к.с., а максималният въртящ момент –  приблизително 1000 Нм. Цената? Едва ли ще е под 600 000 лв.

Докато AMG S 65 бе със задно задвижване, Maybach вероятно ще се предлага със системата за двойно задвижване 4Matic. В Китай Maybach S-клас се предлага с редови 6-цилиндров мотор – за намаляване на високите данъци.

Макар, че AMG S 65 вече е минало, от Mercedes планиран заместник на модела: AMG S 63e ще се появи с електрифиицран V8 мотор и около 700 к.с., а според слуховете S 73e ще разполага дори с 800 к.с. И двата варианта ще бъдат Plug-in-хибриди.

Източник: Facebook: Auto Play

И Ауто Билд

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук